Araç Takip Sistemi Nedir? Faydaları Nelerdir?

Araç takip sistemi, aracınızı internet üzerinden anlık olarak izleyebileceğiniz, geçmişe yönelik istatistiksel raporlar alabileceğiniz ve bu doğrultuda mali kayıplarınızı azaltabileciğiniz bir sistemdir.

Nasıl Çalışır?

Öncelikle aracınızda aktif olarak bir araç takip cihazının sürekli çalışıyor olması gerekir. Araç takip cihazı, dahili bataryası olmasına rağmen çoğunlukla enerjisini aracın aküsünden almaktadır.

Araç takip cihazı, aracın hareketlerine göre GPS (Global Positioning System) ve/veya GLONASS (Global Navigation Satellite System) uyduları yoluyla tespit ettiği konum bilgisini periyodik olarak ana sunucalara gönderir. Bilgiler güvenli bir ağ üzerinden sunuculara ulaştırılır. Bu yüzden araç takip cihazları aynı zamanda içerisinde 1 adet M2M data hattı barındırmak zorundadır.
 

"MOBİLTEK olarak çoklu operatör desteği sunan Akıllı SIM kartımız alanında tek üründür."

 

Cihazdan gelen veriler ana sunucuda işlenerek uygulamalar ve web ekranlarında izlenebilir hâle gelir.

Sistemin genel işleyişini anlatan şema aşağıdaki gibidir:



 

Kimler Kullanabilir?

Araç takip sistemleri hem kurumlar hem de bireyler tarafından tercih edilmektedir. Bireysel başvuruların ortak gerekçesi çoğunlukla aracın güvenliği ile ilgilidir. Kurumsal başvurularda ise başta yakıt tasarrufu, personel verimliliğini arttırma, güzergâh takibi ve iş planlaması gibi çeşitli gerekçeler bulunmaktadır. Her iki kullanımda da araç takip sistemleri maliyetlerinizi düşürmede önemli bir rol oynamakta, aracınız için ek bir güvenlik sağlamaktadır.

Faydaları Nelerdir?

 

Anlık olarak aracınızın nerede olduğunu bilirsiniz.

 

Araç maliyetleri azalır. Yakıt kullanımları, alınan raporlar doğrultusunda yeniden güzergâhlar oluşturularak düşürülebilir.

 

Personel verimliliği ölçülebilir. Ayrıca personelin sürekli takip ediliyor olması güzergâh dışı kullanımlar konusunda delil sağlayabilmektedir.

 

Araç filolarının ihtiyacı olan bakım tarihleriyle ilgili hatırlatmalar sizin yerinize takip edilir.

 

Sigorta şirketleri araç takip cihazı kullanan müşterilerine yönelik indirim sağlarlar.

 

Sistemi RFID okuyucu, panik butonu, taksimetre sayacı, depo kapağı, motor blokaj kiti, sıcaklık, nem ve kapı sensörü gibi ek aksesuarlarla zenginleştirebilirsiniz.



Bilgi Almak İstiyorum

İletişim bilgilerinizi bırakın sizi arayalım.